Holy Holk Trailer

0
7044

Välkomna att följa med på vår resa!

Dokumentären Holy Holk är sveriges första film om medicinsk cannabis. Dess mål är att sprida viktig information om cannabisens hälsoeffekter samtidigt som den ger inblickar till hur plantan bemöts i olika länder över hela världen.

50 000 amerikaner dog 2016 på grund av överdos av opioider. Världen runt ser vi en omvändelse där läkare går ifrån förskrivningen av opioider till att välja medicinsk cannabis. I sverige fortsätter läkare att förskriva opioider, trots dess uppenbara hot mot hälsa och liv.

I juni 2018 inleddes de första tagningarna av filmen “Holy Holk” på plats i Vancouver
Island, Kanada. Vi intervjuade flertalet människor som använder cannabis för medicinskt bruk.

På plats i Danmark kunde vi konstatera att den läkare som tidigare intervjuats -Tina Horstedt – nu tog emot uppemot 1800 cancerpatienter som behövde få cannabismedicin utskrivet på recept (för två år sedan hade hon ungefär 160 patienter). Efterfrågan på denna läkeväxt verkar vara enorm.

I augusti så var det så dags att besöka Europas hemland för cannabis: Holland.  Där har man infört sociala klubbar (i form av stiftelser) dit människor kan gå för att nätverka och informera sig om cannabisens medicinska effekter.

Vi ser en stark frammarsch av medicinsk cannabis över hela världen, men Sverige ligger i lä. I framkant för Sveriges utveckling återfinns överläkaren Claes Hultling som leder smärtcentrat Spinalis i Stockholm. Han är en av få svenska läkare som idag öppet kämpar för ryggmärgsskadades rättigheter till smärtlindring. Speciellt då opioider ofta inte ger lindring vid svårare fall.

Filmen fortsätter. Vi planerar att besöka åtminstone tre länder till innan den går till redigering: Uruguay för en intervju med landets förre president, Mujica, som var den första i världen att legalisera cannabis; och slutligen England som plötsligt valde att legalisera medicinsk cannabis sommaren 2018.

Vår förhoppning med filmen är att påskynda utvecklingen så att även svenskar ska få tillgång till denna enorma gåva som naturen gett oss. Vill du delta i vår resa?

Stöd filmen genom att bidra du med! Pengarna för att fortsätta filmandet är slut. Vi behöver stöd för att färdigställa filmen och påskynda utvecklingen i Sverige. Hur? Swischa ditt bidrag: 076 706 90 37.

Stödjer du filmen med en donation på åtminstone 200 kronor utlovas en DVD!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here